Sunday, August 29, 2010

10 malam terakhir ramadhan

Lama tak post blog. Sedar2 dah nak sampai ke penghujung ramadhan. 10 malam terakhir. Masa ni lah, saye diberi cuti tidak dapat menunaikan puasa. pada awalnya agak kecewa memikirkan target yang belum kesampaian nak khatamkan Alquran sebelum habis ramadhan. Tapi bila terfikir balik, tak boleh baca dan sentuh quran, saye masih boleh mendengar dan mengikut bacaan di dalam hati dari website Al-Quran explorer.

Jadi saye baru nak gunakan masa ni untuk menyambung mana yang tertinggal. Alhamdulillah tak banyak, sikit pun jadilah pergerakan bacaan. Banyak ganjaran bagi orang yang buat website ni.

" ya Allah permudahkanlah insan yang membuat kebaikan dijalanmu, yang memberi kemudahan kepada umat islam yang lain untuk memabaca qalammu itu dengan memudahkan jalannya di titian sirat nanti ya ALLAH.berikanlah dia tempat terbaik di syurga mu, aminnn"

Bagi yang nak tau link Quran explorer ni..copy dan paste link ni kat atas..:) http://www.quranexplorer.com/quran/

Nak jadikan cerita, harini saye mengantuk awal sikit dari hari2 biasa. Sekejap je terlelap, kemudian terjaga. tangan kanan saye teramat sangat kebas. Sampaikan tak dapat tidur. Saye bangun dan pergi ke dapur untuk minum segelas air. Kemudian on kan laptop. Saye pasang lah Quran explorer tu mendengarkan sambungan bacaan. Sampai habis surah yasin, badan terasa lebih ringan dan mengantuk.

Terfikir nak post sesuatu di blog. So, dah habis post, skarang nak sambung tidur. Moga, Allah berikan saye tidur yang lena tanpa mimpi2 buruk seperti yg berlaku kelmarin.Nauzubillah...

No comments:

Post a Comment